T.B.V. ANBI

Verslagen uitgeoefende activiteiten en financiele verantwoording.

Penningmeester Marleen Oosterhof van der Poel  d.oosterhof@hetnet.nl

 

2018 

Winst en verliesrekening stichting Noi si Voi 2018.jpg

2017

 

 

2016

 

2015

  

 

2014

 

Verslag uitgeoefende activiteiten en financiele veranwoording 2014.

 

2014-Jaarverslag-Noi-si-Voi-1.jpg

2014-Jaarverslag-Noi-si-Voi-2.jpg

2014-Noi-si-Voi-jaarrekening-1.jpg

2014-jaarrekening-Noi-si-Voi-.jpg

 

 

2013


Verslag uitgeoefende activiteiten en financiele veranwoording 2013.

 

2013 anbi Winst-en-verliesrekening-2013.jpg

 

 

 

2013 anbi Winst-en-verliesrekening-pag-22013.jpg

2013 anbi Winst-en-verliesrekening-2013-toelichting-1.jpg

2013 anbi Winst-en-verliesrekening-2013-toelichting.jpg

 

2012

 

Verslag uitgeoefende activiteiten en financiele veranwoording 2012.

 

jaarrekening-2012-1.jpg

 

jaarrekening-2012-2.jpg

 

Toelichting bij de winst en verliesrekening 2012.

1.De winst en verliesrekening 2012 is de tiende sinds de oprichting van Stichting Noi si Voi.

2.Doelstellingen in 2012
Stichting Noi si Voi spant zich al sinds 2003 in om in Roemenie het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren. Zij doet dit d.m.v. een aantal voorbeeldprojecten in de provincie Vaslui in het Noordoosten van Roemenie. Zij heeft tot doel Roemeense organisaties in de jeugdhulp en gehandicaptenzorg die vernieuwing voorstaan, te ondersteunen.
In 2012 heeft stichting Noi si Voi een inhoudelijke en financiële bijdrage geleverd aan een aantal projecten/activiteiten.Het begeleid wonen project in Giurcani (zie 3).Het dagactiviteitencentrum van de zorgboerderij in Gagesti. Sinds september 2011 wonen er 10 verstandelijk gehandicapte jong volwassenen in het woonhuis van de zorgboerderij (naast het dagactiviteitencentrum). Sindsdien draagt de Roemeense overheid DGSCAP de verantwoordelijkheid voor het beheer van het woonhuis en de woonbegeleiding van de 10 bewoners (zie 4).Scholing (zie 5).Project Andrei Pavel (zie 6).

3.Uitgaven begeleid wonen project in Giurcani: € 8424 euro. (Een dergelijk bedrag is nog steeds nodig omdat dit gebied van Roemenie onder de armoedegrens leeft en vernieuwing in de zorg anders niet mogelijk is.) Activiteiten: het (verder) opleiden van de jongeren om hun eigen huishouden te doen, de moestuin te verzorgen en kleine klusjes in en om het huis onder begeleiding te doen. het coachen in diverse eenvoudige beroepsactiviteiten: schoenen repareren; bezems maken, fietsen repareren, haren knippen en baarden scheren (kappersvak); koffie en thee verzorgen in het bejaardenhuis; het weven van tassen en het knopen van vloerkleden. Materialen voor de diverse activiteiten en het salaris en reiskosten van Barlad naar Giurcani van een Roemeense coach. Kosten van de jongeren die niet door de Roemeense overheid worden betaald, zoals tandartskosten en andere dokterskosten, reiskosten naar hun families en zakgeld.

4.Uitgaven project zorgboerderij Gagesti. Onze stichting heeft in 2012 de salarissen betaald van twee van de vijf woonbegeleiders en het salaris van de activiteitenbegeleider van het dagactiviteitencentrum (salarissen Izvor medewerkers)Er is een kaasmakerij gebouwd door leden van de Nederlandse Werkgroep Oost Europa uit Nieuw-Vennep. Zij hebben zelf de helft van het benodigde bedrag gesponsord. Totaal is aan de bouw van de kaasmakerij € 15702 besteed. De zonnecollectoren t.b.v. de warmwatervoorziening € 6898 zijn gesponsord door Stichting Wereldwijde Hulp te Haarlem. Het hele jaar door zijn er in het dagactiviteitengedeelte van de zorgboerderij nieuwe vaardigheden geleerd aan de deelnemers o.a. met behulp van Nederlandse en Roemeense vrijwilligers. Noi si Voi betaalde de materialen en onkosten. Studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle hebben voor de bewoners en andere (gehandicapte) kinderen uit de omgeving een circusproject georganiseerd in de zomer van 2012. Het benodigde geld hebben zij zelf bij elkaar gebracht.

5.Scholing is een belangrijk onderdeel van de projecten van onze stichting. Vernieuwing van de omgang met verstandelijk gehandicapte jongeren en volwassenen kan alleen als de begeleiders ook de kans krijgen elders te gaan kijken en geregeld een bijscholing te volgen. In juni 2012 is er een scholing voor hen georganiseerd en in het najaar is er een bijscholingsbezoek gebracht aan een Nederlands - Roemeense NGO. Hiernaast zijn er twee externe jongeren (zonder familie) gefinancierd bij hun opleidingen.

6.Er is een spontane actie georganiseerd voor een doodziek kind (Andrei Pavel) waarvan de ouders de medische behandeling niet konden betalen vanwege hun armoede. Voor dit doel is in één maand tijd € 1615 opgehaald. € 1095 bleek uiteindelijk voldoende en het kind is wonderwel genezen.

7.In 2012 werden er een aantal schenkingverklaringen getekend: G. Colenbrander uit Oosterhout hielp bij bouwwerkzaamheden en schonk zijn reiskosten en een aantal bouwmaterialen (drie autoreizen omdat hij op deze manier ook gereedschap en bouwmaterialen kon meenemen). Totaal € 3648Wim en Jenny Vrieswijk hielpen bij de renovatie van het jongenshuis in Giurcani en schonken het bedrag van hun vliegtickets: totaal € 715,54Hans en Sophie Hoekman deden hetzelfde: totaal €750Chris en Wil Bultman deden hetzelfde en schonken ook de bushuur in Roemenie, waardoor onze jongeren met hen op vakantie konden: € 1100

8.Beloningsbeleid. Stichting Noi si Voi betaalt een vrijwilligersvergoeding aan projectleider Hannah van € 125 per maand. Hiervoor was zij met intermezzo’s in totaal 6 maanden aanwezig in Roemenie in 2012. Noi si Voi betaalde tevens haar reiskosten. Haar verblijfkosten betaalde Hannah Smit zelf.Alle vrijwilligers van Noi si Voi (die zichzelf aanbieden) betalen hun eigen reiskosten, verblijfkosten en onkosten, ook de bestuursleden. Een uitzondering bestaat er in het beleid van de stichting voor vrijwilligers die worden aangezocht om een specifieke deskundigheid. Zo zijn er twee vliegtickets betaald voor elektriciteitsdeskundigen t.b.v. de kaasmakerij. Er kan alleen een schenkingsverklaring getekend worden voor iemand die door de stichting wordt aangezocht voor een specifieke deskundigheid en zelf beslist zijn onkosten te schenken.

Vastgesteld in bestuursvergadering 25 september 2013.
Freerk Hoeksema, voorzitter, wonende te Lettele.Marleen Oosterhof, secretaris en penningmeester, wonende te St.Nicolaasga.Hannah Smit, projectleider Roemenie, wonende in Zwolle.