In actie komen

U kunt op vele manieren in actie komen om het werk van Noi si Voi vanuit Nederland te ondersteunen. Laat uw fantasie werken !!!

Wilt u iets doen, maar u weet niet wat ?
Neem contact op met Noi si Voi.  contact

* Kom in actie als kerkgemeenschap

Een voorbeeld van een kerkgemeente die in actie komt is de Z.W.O. Commissie van de Stinsenkerk Westenholte. Z.W.O. staat voor: Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking.De doelstelling is: de gemeenteleden bewust maken van de getuigende en dienstverlenende taak van de kerk. Dit vanuit de Bijbelse boodschap, in een wereld waarin welzijn en welvaart ongelijk verdeeld zijn.Werkwijze: Door middel van acties en projecten wordt in de praktijk de visie en de doelstelling uitgedragen.?De belangrijkste activiteiten zijn: fondswerving ten behoeve van projecten (zoals: inzamelen van lege cartridges, het inzamelen van gebruikte postzegels en ansichtkaarten, operatie schoenendoos, het beheer van de zendingsbussen en de Paasgroetenactie).Het komende jaar wil de ZWO-commissie Noi si Voi, samen met u als Stinskerkgemeente ondersteunen. Wij rekenen op u bij onze acties.' 

Meer voorbeelden van acties waarmee in Nederland geld bijeen kan worden gebracht voor de projecten van Noi si Voi in Roemenië.

*Houd een veiling voor het goede doel

Robin de Goey deed dit in Katwijk en haalde een heel mooi bedrag daarmee op !

* Loop een gesponsorde voettocht, desnoods naar het 'einde van de wereld'
 Willem Klooster loopt voor Noi si Voi van Pamplona naar Santiago de Compostella en Finisterrre;  een toch van ongeveer 830 kilometer.Gert Colenbrander organiseerde onder het motte 'we zijn niet ziek, we gaan voor de duizend piek' de sponsoring voor deze tocht. Gert schrijft: ' Willem is 68 jaar, heeft al veel voor Noi si Voi gedaan maar vindt het een eervolle zaak deze wandeling in het licht te plaatsen van gehandicapte jongelui uit Gagesti. U kunt deze tocht mee lopen door Willem te ondersteunen met een klein bedrag per km.'

*Bedenk of u een geplande aanschaf echt nodig heeft en overweeg om het geplande bedrag daarvoor te schenken aan Noi si Voi.

Vraag geld voor Noi si Voi.
Bijvoorbeeld op uw verjaardagfeest, jubileum of andere feestelijke gebeurtenis. Dit in plaats van cadeau's. Zo gaat het verjaardagcadeau voor de zestigte verjaardag van Ineke Buitenhuis-Rensink  naar de jongeren van Noi si Voi !!

* Houd een actie onder het rokende personeel.
De gemeente Zwolle vroeg elke roker een bedrag voor elke sigaret. Het opgehaalde bedrag werd vermeerderd door giften van de niet-rokers.

*Vul een schoenendoos met leuke spullen.
Leerlingen van de Vrije school in Den Haag maakten cadeaudozen voor alle jongeren van het project.

*Heeft U een adviesbureau? 
Misschien is het een aardige tip uw gesprekspartners/opdrachtgevers vrijblijvend te vragen hun waardering voor uw werk te laten blijken door een donatie aan Noi si Voi te doen. (zie het voorbeeld van Thomas R.Hofhuis (www.ampereadvies.nl

*Schenk de bedragen voor het Kerstpakket van uw bedrijf aan Noi si Voi en stuur uw medewerkers een kerstkaart met informatie over Noi si Voi.

* Houd een schuurverkoop.
Heeft u spullen over? Gaat u misschien verhuizen? Een verkoopactie vanuit uw schuur kan  geld opleveren voor Noi si Voi. Inge Stroek organiseert einde augustus 2010 zo'n verkoop.

* Organiseer een rommelmarkt.
Anja Op ' t Hoog organiseerde met vriendinnen een rommelmarkt. De opbrengst is voorNoi si Voi. 

* Organiseer een gesponsorde fietstocht.
Op 30 mei 2009 was er een sponsorfietstocht van heel veel kerken uit West-Brabant. Deze heet 'Als een lopend vuurtje'.  Een heel mooi bedrag voor Noi si Voi was het resultaat !
Leo Brusse fietste op een ander moment  3000 euro bij elkaar  door de 3000 kilometer van Nederland naar Roemenië op de fiets af te leggen ! 
Zie hiervoor : publicaties over sponsoring en acties  
Zeven studenten van Hogeschool Windesheim fietsten op weer een ander moment 222 kilometer rondje Aflsuitdijk, waarmee ze  ruim 4500 euro ophaalden om hun vrijwilligerswerk voor Noi si Voi te kunnen bekostigen. Zie voor hun werk in Roemenië  medische post  

* Organiseer een kraamborrel !!
Miel en Mirjam Verstappen  organiseren voor de gbeoorte van hun dochter Fien een kraamborrel. op 3 mei 2009 Miel Verstappen : Wij hebben net een tweede dochter gehad en geven 3 mei 2009 een kraamborrel. In plaats van kado's hebben we mensen een donatie voor de stichting Noi si Voi gevraagd. 

* Houd een Kerstmarkt.
Jaarlijks houdt De Ambelt Zwolle op het terrein van de Ambelt aan de Herfterlaan in de buurtschap Herfte, bij Zwolle, een Kerstmarkt. Er zijn dan veel kraampjes met een grote variëteit aan zelf vervaardigde kerstspullen. Wies Brinkhof verkocht voor Noi si Voi  de - door de jongeren geweven- tassen en de informatie over de projecten van Noi si Voi werd geprojecteerd op de wand.
In 2008-2009 organiseerden studenten van Windesheim een iconenverkoop en een wensput en verkochten ze schildersezels (die weer geschonken waren door Groentechniek van der Bent) op de Sylvester Boulevard in Valkenburg. 
Zie voor het persbericht  over de iconen expositie :publicaties over sponsoring en acties  

*Organiseer een bingo avond !
Op 12 februari 2009 werd een bingoavond gehouden in de school van de sociaal agogische opleiding Landstede te Raalte. De leerlingen bekostigen met de opbrengst een deel van hun verblijf in Giurcani in aug/sept 2009 in Giurcani. Zie voor de nieuwsbrief van deze groep publicaties over sponsoring en acties

 * Verzamel in je buurt statiegeldflessen !
Maak het bedrag van het statiegeld over naar Noi si Voi.Op 2 en 3 april 2009 was er een flessenactie , georganiseerd door de leerlingen van de sociaal agogische opleiding Landstede te Raalte, die daarmee een deel van hun verblijf in Giurcani aug/sept 2009 in Giurcani gaan bekostigen. Zie voor de nieuwsbrief van deze groep publicaties over sponsoring en acties

* Houd een auto was dag !
Op 2 en 3 april 2009 was er een autowasdag; georganiseerd door de leerlingen van de sociaal agogische opleiding Landstede te Raalte, die daarmee een deel van hun verblijf in Giurcani aug/sept 2009 in Giurcani  bekostigden. Zie voor de nieuwsbrief van deze groep :publicaties over sponsoring en acties

* Houd een schaats sponsortocht !
Op 28 januari 2009 reed een groep schaatsers met type='text/javascript'> o.a. Ben Smeeman een sponsortocht voor de zorgboerderij van Noi si Voi op de Weisensee in Oostenrijk .

*Verkoop wijn en houd een proeverij !
Lionsclub Eindhoven Wodancella houdt wijnproeverijen en wijnverkopen. De opbrengst is voor Noi si Voi.  Zie ook : publicaties over sponsoring en acties

* Organiseer een feestelijke middag met eten en muziek en optredens.
De projectcommissie Soroptimistclub Friesland Zuidwesthoek hield een bijzondere middag met muziek en eten als fundraising voor Noi si Voi.  Zie ook publicaties over sponsoring en acties

* Maak gedichten voor anderen tegen betaling.
Liesbeth .v.d. Poel laat , op aanvraag van collega's, haar dichtader stromen voor de geitenhouderij zorgboerderij.
e.van.der.poel@rechtspraak.nl  Zie ook publicaties over sponsoring en acties

* Organiseer een actie op een personeelsfeest van uw bedrijf. 
 
 
* Houd een kunstverkoop,
Bijvoorbeeld van de zelfgemaakte kunst van een cursusgroep schilderen, beeldhouwen enz.

* Verkoop kerstkaarten of andere kaarten
U kunt  zelfgemaakte kaarten verkopen.  

 * Verkoop eten en drinken.
Als leerling van een school kan je, bijvoorbeeld in het kader van een maatschappelijke stage, de verkoop organiseren van zelfgemaakt lekker eten en drinken (zoals pannekoeken of taart), bij een gebeurtenis waar veel mensen op af komen. Denk aan grote fancy fairs, rommelmarkten, stads/dorpsfeesten en dergelijke.

* Vraag entreegelden voor Noi si Voi.
Vraag of de entree voor een Kerstgala of schoolfeest mag worden gebruikt voor het werk van Noi si Voi.

* Organiseer een (huis)concert.
Schenk de entree-gelden aan Noi si Voi.

* Verkoop (eigen) bloemenzaden en stekjes.
Maak het geld over naar noi si Voi.

 

Voorbeelden van inzet van deskundigheid.

* organiseren van een transport van goederen.
* een specifieke deskundigheid aanbieden.
* fondsenwerving.
* ondersteuning bestuurswerkzaamheden.
* teksten vertalen.
* voorlichtingmateriaal maken.

groep raalte web.JPG 

 

2009 De groep leerlingen MMZ (medewerkers maatschappelijke zorg) van De Landstede te Raalte houdt diverse acties - zoals auto's wassen en een bingo avond -   om hun reis en verblijf in Roemenië te bekostigen. In Roemenië bieden ze gehandicapte kinderen en jongeren en de bejaarden uit het bejaardentehuis, een creatieve week aan !

Weissensee.jpg
De schaats training groep van Ben Smeeman schaatst op de Weissensee in Oostenrijk een sponsortocht voor de zorgboerderij !

 kraamborrelaktie pien web.jpg
De gasten op de kraamborrel ter ere van de kleine 
Fien Verstappen brengen giften mee voor  
Noi si Voi ! 

kerstmarkt ambelt web.JPG 

2008 Op de Kerstmarkt van De Ambelt werden 

foto's en films over de projecten van noi si Voi geprojecteerd op de wand van de school.

fietstocht2kl.jpg
Zeven Studenten van Hogeschool Windesheim te Zwolle fietsen 222 km en haalden zo 4500 euro op voor de verbouw van de medische post in Giurcani.

fietsen_222_km.jpg

Zeven Studenten van Hogeschool Windesheim te Zwolle fietsen 222 km en haalden zo 4500 euro op voor de verbouw van de medische post in Giurcani.

 

 

Leo Brusse fietste 3000 euro bij elkaar op zijn fietstocht van Nederland naar Roemenië . Deze foto is gemaakt op de presentatie van zijn prestatie voor de Roemeense pers.

2009-zundert-mei-verkoop.jpg
Mei 2009. Fietstocht 'Lopend vuurtje' van de kerken in Zundert, Rijsbergen, Wernhout en Achtmaal. 
Amabelle en Jiao-Lin verkopen kaarten, tassen, baby sokjes en chocola.Op de achtergrond is te zien dat films en foto's uit Gagesti worden vertoond. Op de voorgrond ziet u informatiemateriaal over de zorgboerderij.|

2009-mei-zundert-de-fietsclub.jpg
Mei 2009. Fietstocht 'Lopend vuurtje' van de kerken in Zundert, Rijsbergen, Wernhout en Achtmaal.
De groep fietsters voor het vertrek vanuit de kerk van Zundert. Naast negen volwassenen fietsten drie jongeren mee: Martine, Esther en Dirk.

2009-zundert-fietsclub-in-achtmaal.jpg
Mei 2009. Fietstocht 'Lopend vuurtje' van de kerken in Zundert, Rijsbergen, Wernhout en Achtmaal.
In Achtmaal zijn er beschuiten met aardbeien.

 

 

 

 

2015-03-23-geboortekaartje-Joshuaklein.jpg

2015 maart. Een deel van het geboortekaartje van Joshua. Zie voor een groter formaat van dit kaartje publicaties sponsoring en acties.

2015 november. mededeling over de collecte voor Noi si Voi op 13 december 2015

2015 november. mededeling over de collecte voor Noi si Voi op 13 december 2015

 

Deze prachtige eettafel is beschilderd door Erik Zwezerijnen en door hem - samen met Flier Interieurs - ter beschikking gesteld voor de veiling in Emmen op 31 oktober 2015. De opbrengst is voor Noi si Voi !

 

2015 december. Cele Kerstmarkt. De opbrengst van de tassenverkoop is voor Noi si Voi

2015 december. Cele Kerstmarkt. De opbrengst van de tassenverkoop is voor Noi si Voi

2013-mei-chris-en-wil-05.jpg

2013 mei. Een voorbeeld van een glasobject van Wil Bultman. De opbrengst bij verkoop van de objecten is voor Noi si Voi ! 

2013-mei-chris-en-wil-11.jpg

2013 mei. Een voorbeeld van een glasobject van Chris Bultman. De opbrengst bij verkoop van de objecten is voor Noi si Voi !

2013-mei-chris-en-wil-07.jpg

2013 mei. Een voorbeeld van een glasobject van Chris Bultman. De opbrengst bij verkoop van de objecten is voor Noi si Voi ! 

 2013 sponsor-tocht willem 01.jpg

2013 april. Elke gelopen kilometer van Willem v.d. Klooster zal 75 cent op gaan brengen voor Noi si Voi !  De tocht is ongeveer 830 kilometer dus het bedrag zal ongeveer 630 euro gaan worden!

 

2013 sponsor-tocht willem 03.jpg

2013 april. Willem v.d. Klooster is startklaar
voor de voettocht van Pamplona naar Santiago de Compostella en Finisterre

2013 juli chris en wil markt 005 DSC07524---kleinkopie.jpg

2013 Juni. De stand van Chris en Wil Bultman en Gerry en Wim Broekhuis op de Oostendorpermarkt. Met de verkoop van zelfgemaakte glasobjecten en vele andere kleine voorwerpen haalden de verkopers een mooi bedrag voor Noi si Voi binnen! 

2013 juli chris en wil markt 002 DSC07524---kleinkopie.jpg

2013 Juni. De stand van Chris en Wil Bultman en Gerry en Wim Broekhuis op de Oostendorpermarkt. Met de verkoop van zelfgemaakte glasobjecten en vele andere kleine voorwerpen haalden de verkopers een mooi bedrag voor Noi si Voi binnen! 

2013 juli chris en wil markt 004 DSC07524---kleinkopie.jpg

2013 Juni. Lekker zitten op de Oostendorpermarkt waar  Chris en Wil Bultman en Gerry en Wim Broekhuis spulletjes verkopen voor Noi si Voi.

 

2013 sponsor-tocht willem 02.jpg

2013 april. Willem v.d. Klooster is startklaar
voor de voettocht van Pamplona naar Santiago de Compostella en Finisterre

 

2011-koke-kwakernaak_841.jpg2011-julius-kwakernaak_9511.jpg
Joke en Julius Kwakernaak Juli 2011 
Op 7 mei waren Julius en Joke 40 jaar getrouwd. Zij kregen van hun gasten 1000 euro voor Noi si Voi ! De gemeente Zwolle heeft in het kader van de verdubbelingsregeling Ontwikkelingsdsamenwerking deze som vermeerderd met een extra bedrag van 270 euro.

 

2011-juli-verjaardag-Durk-.jpg
Op zijn 70stigste verjaardag kreeg Durk Oosterhof een mooi bedrag voor Noi si Voi van familieleden en vrienden. De jarige Durk staat in de middelste rij tweede van links in een geel lijstje.

 

pasfoto_220x180.jpg
2011. Op 6 juli 2011 vertrokken Hanny 
Morsink en Immy Kuipers op de fiets 
naar Rome. Met de hulp van sponsors fietsten zij een noodaggregaat bij elkaar !

 

2010 4sight kerstkaart.jpg

2010 December. 
Voorkant van de Kerstkaart van 4Sight.

2010 kerstkaart-van-4sight-2.jpg

2010 December.
Deel van de kerstkaart van 4Sight met aan de achterkant de volgende tekst: 'In Roemenië staat de zorg voor verstandelijke gehandicapte jongeren en volwassenen nog in de kinderschoenen. Tot op heden wonen de meesten van hen in desolate psychiatrische inrichtingen zonder voldoende dagactiviteiten. Stichting Noi si Voi ondersteunt sinds 2003 de gehandicaptenzorg in Roemeens Moldavië met een aantal voorbeeldprojecten voor deze doelgroep. De afgelopen jaren zijn er woonhuizen en een zorgboerderij gebouwd en zijn er dagactiviteiten ontwikkeld, zodat een aantal jongeren en volwassenen nu participeren in de maatschappij. 2011 zal in het teken staan van het opstarten van de zorgboerderij en het opleiden van nog meer werkers.'

 

2010 28 08 info en lennard.jpg


2010 Augustus. Schuurverkoop in Tolbert
bij Inge Stroek. In de schuur van Inge is
informatie te vinden over de projecten
van Noi si Voi. 

2010 28 08 wagen volgeladen.jpg 

Augustus 2010 Schuurverkoop bij Inge Stroek. Kopers laden de gekochte spillen in de auto.

2010 28 08 Inge verkoopt spullen.jpg
2010 augustus. Inge Stroek verkoopt een
deel van haar inboedel.

2010 28 08 kopen of toch niet.jpg
2010 augustus. Schuurverkoop bij Inge
Stroek. Kopers.

2010 28 08 buitenspul.jpg
2010 augustus. Schuurverkoop bij Inge
Stroek.

2010 28 08 dienblad.jpg
2010 augustus. Schuurverkoop bij Inge Stroek. Een tevreden koopster.

2010 28 08 kerstspullen.jpg
2010 augustus Schuurverkoop bij Inge
Stroek. Veel mooie spullen te koop.

2010 28 08 kopers.jpg
2010 augustus Schuurverkoop bij Inge
Stroek. Kopers.

2010 28 08 lauren en renee.jpg
2010 augustus Schuurverkoop bij Inge
Stroek. Spullen te koop voor jong en oud.

2010 28 08 poppen.jpg
2010 augustus Schuurverkoop bij Inge Stroek. Mooie
poppen te koop !

2010 28 08 voorraad poppen.jpg
2010 augustus. Schuurverkoop bij Inge
Stroek.

2010 28 08 voorraad spelletjes en speelgoed.jpg
2010 augustus Schuurverkoop bij Inge
Stroek.

2010 28 08 wikken en wegen.jpg
2010 augustus Schuurverkoop bij Inge
Stroek. 

 

2010 28 08 uithangbord schuurverkoop.jpg

2010 augustus. Inge Stroek hield een 
schuurverkoop voor Noi si Voi.
Voor meer foto's zie in actie komen 

2010 28 08 bij infomateriaal in de gang.jpg
2010 augustus. Inge Stroek vertelt de 
kopers over Noi si Voi aan de hand van 
in de gang opgehangen foto's.
Voor meer foto's zie in actie komen 

 

27-05-2010-oss-kraampje-noi-si-voi-met-sterre.jpg
Mei 2010. In de kraam voor Noi si Voi op de kinderboerderij in Oss.